Koska olen Savonlinnasta kotoisin, tiedän paljon tarinoita Olavinlinnasta. Yritin sitten kerran etsiä lisää tarinoita,  mutta en löytänyt. Tarinat ovat jänniä, mutta olen kuullut ne jo liian monta kertaa. Haluan kuitenkin kertoa niitä teillekkin. 

Tunnetuin tarina kertoo nuoresta tytöstä, joka ihastui venäläiseen upseeriin. Yön turvin tyttö päästi upseerin ja tämän miehet sisälle linnaan. Onneksi linnanväki oli tarkkana ja kukisti hyökkääjät. Tytön kohtalo oli kuitenkin surullinen. Rangaistukseksi hänet muurattiin elävältä muurin sisään. Kerrotaan että muuriin kasvoi sen jälkee  pihjala, joka kesti pitkään, mutta lopulta se kuoli. Kerrotaan että keskiyön aikaan  tytön ja upseerin vok nähdä kummitusparvella.

Toinen tarina kertoo pässistä. Linnassa asui aikoinaan kasvatti pässi. Linnaan oltiin hyökkäämässä. Satoin kaatamalla ja ukkosti. Sodan aikaan pässi kulki muurilla. Salama iski pässin t6aakse ja hyökkääjät näkivät pässin varjon. He luulivat että itse paholainen oli tullut linnaa auttamaan. Hyökkääjät säikähtivät ja pakenivat. Pässi kuitenki tipahti myöhemmin linnanvirtaan ja hukkui.